Rondreis - Reisverslag uit Puebla, Mexico van Bram Van Haver - WaarBenJij.nu Rondreis - Reisverslag uit Puebla, Mexico van Bram Van Haver - WaarBenJij.nu

Rondreis

Door: Bram

Blijf op de hoogte en volg Bram

01 Augustus 2007 | Mexico, Puebla

Welwel, tijdje geleden,

Ondertussen heb ik reeds afscheid genomen van mijn Mexicaanse familie en ben ik aan het rondreizen in Mexico. De laatste weken in de familie, wel, beetje hectisch zeker. Ik ben de laatste twee weken in Valle de Bravo niet veel meer aan lesgeven toegekomen. De voorlaatste week ben ik vooral bezig geweest om een feestje te organiseren voor de verjaardag van Kai, het zoontje van Nora (die Mexicaanse lerares die me naar Mexico heeft gehaald), en op het resultaat was ik wel fier; mijn CM-ervaring nog eens naar boven gehaald ;-) Ze hebben er in ieder geval van genoten!

De laatste week in Valle heb ik een cursus Montessori gevolgd maar dan voor secundair onderwijs, veel toffe mensen ontmoet maar in principe niet bijster zoveel bijgeleerd, nie dat het niet interessant was maar ik had in Guatemala reeds de cursus voor lager onderwijs gevolgd en er zijn heel veel overeenkomsten, was in ieder geval nie slecht om een aantal dingen te herhalen en de dingen die ik reeds gezien had toe te passen op een andere leeftijd (de leeftijd waar ik het liefst mee zou werken).

Het afscheid was al zwaarder met de éne persoon dan met de andere, ik denk dat ik waarschijnlijk de kinderen Santiago en Sebastían hard ga missen maar zeker ook Nora. De 15de juli ben ik Hanne gaan afhalen aan de luchthaven in Mexico-city en hebben we de stad bezocht. We zijn ook naar Teotihuacan geweest, een indrukwekkende archeologische site in de buurt van Mexico, waar onder meer de derde grootste piramide ter wereld staat, maar liefst 248 (!) trappen om te beklimmen maar het uitzicht daarboven was echt waw.

Daarna zijn we naar mijn familie getrokken in Valle de Bravo en hebben we daar een aantal dagen gelogeerd om uiteindelijk in Toluca te gaan logeren bij een vriend van Hanne, een Mexicaan die ze op een via-kamp in Duitsland heeft ontmoet. We zijn onder andere een vulkaan gaan beklimmen in Toluca (rond de 4800 m hoogte) waar er in de (uitgedoofde) krater twee meren zijn te vinden, een echt natuurwonder. We zijn ook grotten gaan bezoeken, beetje comercieel maar wel leuk om te zien. Op vrijdagavond zijn we naar een Estudiantina geweest, een beetje te vergelijken met een cantus van bij ons (Nino, de vriend van Hanne was daar een lid van). Het enigste verschil was dat ieder lid een muziekinstrument moest kunnen bespelen, wat een heel kleurrijk muziektafereel opleverde. En ook op zaterdagavond was het feestje want toen zijn we gaan karaoke zingen (en alle Mexicaanse hits zijn gepasseerd, geloof mij :-). En daarbovenop heeft die familie mij heel het weekend bier en tequila gevoerd, ik was er echt nie goe van ;-)

Vorige maandag zijn we dan naar het Noorden van Mexico getrokken, eerst naar de koloniale steden Querétaro en San Louis Potosí. Op woensdag kwamen we aan in Real de Catorce, een spookachtig bergdorpje in het midden van de Mexicaanse cactuswoestijnen. Dit was ooit een druk en levendig mijndorp maar na het sluiten van de mijnen verliet het grootste deel van de bevolking het dorp en bleven er slechts een 300-tal inwoners over, ik zei dus “bleven” want ondertussen hebben ook heel wat toeristen dit mooi dorpje ontdekt, maar van een echte inval was nu ook nog niet te spreken, het gaf nog steeds een rustgevende indruk. We zijn onder andere paard gaan rijden en hebben een grote bergwandeling gemaakt. Op vrijdag kwamen we aan in Zacatecas, een grote koloniale stad, daar hadden we al vlug een Mexicaan ontmoet die met ons het weekend heeft doorgebracht. We zijn La Quemada gaan bezoeken, een archeologische site, en s´avonds zijn we naar een theater/concert gaan kijken om daarna te gaan dansen in een discotheek die zich wel op een heel merkwaardige plaats bevond, in een mijn! (alleen te bereiken met een treintje). De volgende dag zijn we een paar museums gaan bezoeken (ééntje van maskers en ééntje van moderne kunst) en s´avonds hebben we een openluchttheater meegemaakt.

Eergisteren zijn we dan terug afgezakt naar het zuiden, meer specifiek bevinden we ons op het moment in Puebla, ten zuiden van Mexico-city. Hier hebben we ondertussen al een kleine rondleiding gehad van een vriend van een Mexicaanse vriend (die in België woont) van Hanne, eergisteren heeft die ons een café met Belgisch bier getoond en vandaag zijn we een archeologische site en een meer gaan bezoeken. En gisteren hebben we de onderaardse gangen van de grootste piramide ter wereld betreden en naar Harry Potter gaan bekijken. Pff, da was wel veel informatie, misschien moet ik de volgende keer gewoon wat eerder schrijven. Wel, morgen vertrekken we naar Mérida en de Careiben, verder nieuws volgt!

Groetjes Bram

• 02 Augustus 2007 - 12:05

Karen:

Hey Bram,
    klein feestje gebouwd, Mexico ontdekt... Veel mooie dingen gezien dan. Op reis gaan zit er voor mij dit jaar niet in, maar 't wordt hier nu eindelijk ook een beetje zomer. (En dat werd tijd, na zo'n natte juli-maand) Alvast genieten van elke zomerdag is de boodschap. Nog veel plezier in Mexico en laat zeker iets weten als je terug in 't Belgenland bent. Dikke knuf
    Karen x

• 02 Augustus 2007 - 15:13

Astrid En Toon:

Geniet nog met volle teugen van de laatste maand (ik ben toch juist he?)! We kijken alvast super uit naar uw verhalen en foto's! Tot binnenkort en laat de tequilla smaken!

Groeten,
    Astrid en Toon

• 03 Augustus 2007 - 04:02

Lieve:

hei.... amai... 't is daar precies wel plezant! Zuid-Amerika staat vanaf nu ook op mijn verlanglijstje. Maar eerst Barcelona, Azië, Rusland,.... :)
    Geniet nog van je - blijkbaar - laatste stapjes daar. Hier in België zijn het 'sunshining days' (of eerder day). Het leven gaat zijn gewone gangetje. laat zeker weten wanneer je 'back in town' zijt...ik veronderstel dat je nu perfecte tequilla's kunt prepareren ;)

Groeten
    Lieve